Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Astra Не е лесно !

|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2012 10:06 pm Заглавие: LAN защита |
|
|
Къде в Габрово може да се закупи някаква джаджа за защита от гръмотевични бури?
Ще е добре, ако посочите нещо проверено. _________________ Производство на пластмасови изделия и матрици
Tuning
Всичко за автомобилният тунинг в България може да откриете тук |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HaF7a7a Постмодернист

Регистриран на: 14 Авг 2006 Мнения: 789 Общо думи: 27,391 Местожителство: Финландия
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
svilen Не е лесно !

|
Пуснато на: Пон Юни 25, 2012 12:19 pm Заглавие: Re: LAN защита |
|
|
Astra написа: | Къде в Габрово може да се закупи някаква джаджа за защита от гръмотевични бури?
Ще е добре, ако посочите нещо проверено. |
Най-сигурното е да се изключват двата кабела - за LAN и захранващия (220 V) . Всичко друго е неефективно ако не е ЗАЗЕМЕНО. А в апартамента 99% нямаш земно Всички табла при нас са с протектори по ток, катодни защити, LAN протектори и пак на моменти не помага. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
seemore Не е лесно !

Регистриран на: 23 Фев 2004 Мнения: 886 Общо думи: 42,578 Местожителство: Gabrovo
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bobini Не е лесно !

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
none Не е лесно !

Регистриран на: 12 Мар 2005 Мнения: 1211 Общо думи: 29,253 Местожителство: Nothingness
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tomasz Не е лесно !

Регистриран на: 07 Апр 2007 Мнения: 209 Общо думи: 12,053 Местожителство: Габрово
|
Пуснато на: Вто Юни 26, 2012 1:08 pm Заглавие: Re: LAN защита |
|
|
Когато бях на БТК и имах една "летяща жица" използвах два ETHP1 310 на неомонтана, не знам дали все още могат да се намерят в локалните магазини (стават само за 10/100).
Ако попадението е на над 100 метра - помага при заземяване за тръбата на парното или на заземяването на контакта (това второто не се препоръчва).
Също съм чувал, че връзването на няколко възела на UTP кабела може да ограничи щетите ... но ако прекалиш със стягането ще прецакаш кабела
При директно попадение няма кой да те спаси, вервай ми. Преди години имаше смъртен случай в България ... някакво дете било със лаптоп от тези с двукраките захранвания (без заземяване) и слушалки по време на буря ...
Най-добре wifi рутер като AP. Аз по време на буря преминавам на wifi ... въпреки че тук мрежата на уникс е подземна и за сега няма проблеми.
---
За 230V най-добре качествен UPS. Дали е качествен един UPS се мерят параметрите при пълно натоварване в режим на батерия. Аз се прецаках с едно APC, което трябва да е 650VA 400W ... но при над 200W натоварване започва да шава между 40 и 60 херца, от което всички твърди дискове боледуват. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|