|
forum.globcom.net ФОРУМ
|
Предишната тема :: Следващата тема |
За кого ще гласувате? |
Коалиция за България |
|
14% |
[ 12 ] |
НДСВ |
|
18% |
[ 16 ] |
ОДС |
|
12% |
[ 11 ] |
ДСБ |
|
2% |
[ 2 ] |
Новото време |
|
9% |
[ 8 ] |
ДПС |
|
0% |
[ 0 ] |
Коалиция на Розата |
|
0% |
[ 0 ] |
БНС |
|
1% |
[ 1 ] |
Атака |
|
21% |
[ 18 ] |
друг |
|
2% |
[ 2 ] |
няма да гласувам |
|
17% |
[ 15 ] |
|
Общо гласове : 85 |
|
Автор |
Съобщение |
CkoT Dangerous Mindz

Регистриран на: 18 Окт 2004 Мнения: 2501 Общо думи: 23,044 Местожителство: on debian
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 9:16 pm Заглавие: |
|
|
ShortY написа: | T.N.F. написа: | ikonoma написа: | Ще гласувам за БСП ,а не за Атака защото Волен Сидеров е шовинист. |
Аз пък мога да ти кажа, че не съм съгласен с партийната идея за равенство - говорих по тоя въпрос с marttto, и мога да ти кажа, че не съм единствения. Ако в комунизма има някаква утопия това е за равенството - казвали са ми го двама бивши партийни секретари и един бивш военен в БНА, дето са десет пъти по-комунисти от мен, теб и marttto! |
абсолютна отопия си ....как хората ще са равни ??? то това е невъзможно ......равни са само на 5м под земята |
5 не ама 2  _________________ You can never get enough of what you don't need to make you happy. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
botroid Не е лесно !

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 9:32 pm Заглавие: |
|
|
Encoder написа: | Кебапче за глас? Хах, това за първи път го чувам. |
Щот това са ти първите избори. Кебапчето беше любим номер на партийците за купуване на гласове.
T.N.F. написа: | Ако в комунизма има някаква утопия това е за равенството |
За някои, не е утопия, наскоро един известен модератор от този форум ми каза че всички потребители тук сме били равни  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
didoman Не е лесно !

Регистриран на: 12 Дек 2004 Мнения: 104 Общо думи: 0 Местожителство: Окръг Русевци
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 9:38 pm Заглавие: |
|
|
Аэ энам само,че БСП няма ништо общо с комуниэма вече ,и че ще спечелят иэборите |
|
Върнете се в началото |
|
 |
botroid Не е лесно !

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 9:46 pm Заглавие: |
|
|
didoman написа: | Аэ энам само,че БСП няма ништо общо с комуниэма вече ,и че ще спечелят иэборите |
Ми те и никога не са имали, освен на думи, гат бяха БКП и по изборите за тях гласуваха 99% от избирателите (останалото мизерно процентче оставаше за БЗНС)  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Enzo_MonTeLLa ("Лесно е!" аз ша почерпя)

Регистриран на: 03 Фев 2005 Мнения: 3215 Общо думи: 124,961 Местожителство: Трявна, щата Сомалия
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 9:50 pm Заглавие: |
|
|
Ми добре...гледам го сега на Слави Сергей Димитриевич и ми е "Суер Спарен" Извинявам се за израза...ама Не искам той да е Министър председател на БГ _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
martto Не е лесно !

Регистриран на: 20 Дек 2004 Мнения: 595 Общо думи: 0 Местожителство: бул. Ленин 21
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 9:52 pm Заглавие: |
|
|
T.N.F. написа: | ikonoma написа: | Ще гласувам за БСП ,а не за Атака защото Волен Сидеров е шовинист. |
Аз пък мога да ти кажа, че не съм съгласен с партийната идея за равенство - говорих по тоя въпрос с marttto, и мога да ти кажа, че не съм единствения. Ако в комунизма има някаква утопия това е за равенството - казвали са ми го двама бивши партийни секретари и един бивш военен в БНА, дето са десет пъти по-комунисти от мен, теб и marttto! | Наистина, че говорихме по тоя въпрос, но аз се опитах да те обедя в отва, че има равенство! И наистина, че те са равни пред смъртта, пред заплахата и пред идеята! Това ако не е равенство.......
Предния път мисля ти бях изеждал тезат, че партизаните са най-големите комунисти и че те постигат равенство (и не само пред смъртта, а ипред лишенията) _________________ HASTA LA
VICTORIA
SIEMPRE |
|
Върнете се в началото |
|
 |
botroid Не е лесно !

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 9:57 pm Заглавие: |
|
|
martto написа: | Предния път мисля ти бях изеждал тезат, че партизаните са най-големите комунисти и че те постигат равенство (и не само пред смъртта, а ипред лишенията) |
Тия партизани... са бягали, а никои не ги е гонел. Обирджий на мандри и пладнешки хайдуци. Тук не е имало истинско партизанско движение както в Гърция и Югославия... цели армии. Прекалено много си гледал "На Всеки Километър"  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
martto Не е лесно !

Регистриран на: 20 Дек 2004 Мнения: 595 Общо думи: 0 Местожителство: бул. Ленин 21
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 10:03 pm Заглавие: |
|
|
Нещо май пак си се заблудил......
А белите анданти, да не мислиш, че им цепили басма?!
А това, че в Гърция е имало силно партизанско движение е абсолютно вярно! Даже двете партизански движения да си координирали действият. А ако смяташ, че е България е нямало партизани, огледай се дори и в родния си град (ако си родом от Габрово), ще видиш, че положината фабики и местности са кръстени на партизани. Така, че не ставй комичен, моля те! _________________ HASTA LA
VICTORIA
SIEMPRE |
|
Върнете се в началото |
|
 |
botroid Не е лесно !

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 10:08 pm Заглавие: |
|
|
martto написа: | А ако смяташ, че е България е нямало партизани, огледай се дори и в родния си град (ако си родом от Габрово), ще видиш, че положината фабики и местности са кръстени на партизани. Така, че не ставй комичен, моля те! |
България не е била окупирана от германците и следователно партизанското движение е било от малцина върли комуняги-фанатици, като към тях са се присламчили разни крадци (като Т.Живков), обикновенни разбойници и криминални елементи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
martto Не е лесно !

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 10:22 pm Заглавие: |
|
|
Приятелю, аз ли трябва да ти обяснявам, че партизнското движение е започнало много преди Хитлер да ояви война на Полша?!  _________________ HASTA LA
VICTORIA
SIEMPRE |
|
Върнете се в началото |
|
 |
botroid Не е лесно !

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 10:35 pm Заглавие: |
|
|
martto написа: | Приятелю, аз ли трябва да ти обяснявам, че партизнското движение е започнало много преди Хитлер да ояви война на Полша?! |
Да правиш паралел между партизанското движение в БГ и Хитлер е неуместно. Както казах не е имало окупация и не е имало предпоставки за широкомащабно движение. Това че в горите е имало групички от направо да си кажем - терористи, си е вследствие от антифашистката "борба" на БКП
И стига си оспамвал темата за изборите, излезе далеч извън рамките и. В събота забождай една червена роза на ревера и вари да гласуаш, току виж те аресала някоя млада социалистка 
Последната промяна е направена от botroid на Вто Юни 21, 2005 10:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
martto Не е лесно !

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 10:38 pm Заглавие: |
|
|
botroid написа: | martto написа: | Приятелю, аз ли трябва да ти обяснявам, че партизнското движение е започнало много преди Хитлер да ояви война на Полша?! |
Да правиш паралел между партизанското движение в БГ и Хитлер е неуместно. Както казах не е имало окупация и не е имало предпоставки за широкомащабно движение. Това че в горите е имало групички от направо да си кажем - терористи, си е вследствие от антифашистката "борба" на БКП  | На народният фронт да бъдем по-точни. И те са били нормални работници от масата на народа, които по една или друга причина са преминали в нелегалност, но са защитавали интересите на целия пролетариат! _________________ HASTA LA
VICTORIA
SIEMPRE |
|
Върнете се в началото |
|
 |
botroid Не е лесно !

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 10:44 pm Заглавие: |
|
|
martto написа: | И те са били нормални работници от масата на народа, които по една или друга причина са преминали в нелегалност, но са защитавали интересите на целия пролетариат! |
Като те гледам, не си и за БСП даже, щото си твърдолинеен куманист. И не ми говори глупости, кои какво е защитавал. Знае се как БКП са взели тогава власта, по какви начини и колко народ са изтрепали. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivo27 Вратар

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 10:45 pm Заглавие: |
|
|
БЯГАТЕ ОТ ТЕМАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Encoder Гост
Общо думи: 0
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 10:51 pm Заглавие: |
|
|
Ей сега гледах Станишев - много добре се представи, много е умен и го уважавам, не че ще гласувам за партията му... но поне ще стане що-годе свестен министър-председател. Идеята че всички хора са равни е смешна. Идеята на демокрацията е, че на всички трябва да се предостави равен СТАРТ - след това всеки трябва да положи усилия и според тези усилия да бъде възнаграден. Не че това се спазва, но при комунизма тази идея е била просто смешна, особено като се има предвид как членовете на партията са получавали всичко само за това че са били членове, а не според възможностите и квалификациите си. На баща ми примерно, 10 години му влачиха дисертацията, само защото отказа да се присъедини към комунистическата партия, а всякакви други отрепки станаха и получиха каквото си пожелаят заради връзките си и членството си в БКП. И това беше един от най-сериозните проблеми на комунизма, иначе идеята е страхотна, просто смешно наивна и дори не се полагаха усилия за да се осъществи, а се превърна в начин на експлоатация и на още много неща. При демокрацията също има утопия, но поне там нещата изглеждат по-истински. Нашата демокрация няма голяма връзка с истинската демокрация, всичко е псевдо засега, не съм сигурен дали всичко което Станишев каза за това че БСП сега няма нищо общо с БСП на Виденов, съмнявам се социалистическата ни партия се е превърнала в модерна лява демократична партия, каквито има в Западна Европа (там думата социализъм няма репутацията на комунизма, която се придава при нас), съмнявам се че и демократите ни са истински либерали каквито са в развитите държави, но трябва да се върви към съзряване и модерна демократизация и от ляво и от дясно.
Забелязъл съм че много хора от този форум считат БСП за превъплащение на комунизма и са щастливи за това - ами в голяма грешка сте, БСП е ДЕМОКРАТИЧНА партия и ние живеем в демократична държава, където се набляга на частния бизнес и пазарната икономика. Просто социалистическата ни партия трябва да защитава до по-голяма степен интересите на хората. Крайната цел е нещо като републиканската партия в САЩ.
Лично се надявам либералите и социалистите ни да се научат на демокрация, защото нито от ляво нито от дясно са напълно наясно със значението на тази дума. Аз гласувам за НДСВ, защото мисля че успяха да постигнат нещо през последните 4 години, макар и от части да се опираха на стари лаври, лично предпочитам Сакскобургготски да е президент, защото наистина представя страната ни по-добре отколкото я упралвява. Както се вижда Коалиция за България ще спечели изборите, искрено се надявам социалистите да са се променили, има много нови хора там, почти никой останал от правителството на Виденов, дано да продължат започнатото от НДСВ и да са се отърсили окончателно от комунистическото си минало. Станишев преди малко се оля с обещания, дано поне част от тях да са верни.
Това стана най-дългото ми мнение, така че спирам. И към хората които няма да гласуват - излагате се, гласувайте, защото става дума за вашият живот. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|