forum.globcom.net Форуми forum.globcom.net
ФОРУМ

AlbumAlbum Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи  AlbumAlbum   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ходите ли редовно на църква ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    forum.globcom.net Форуми -> Всичко
Предишната тема :: Следващата тема  

Ходите ли редовно на църква ?
Не. 1 път в годината ако се объркам влизам ...
96%
 96%  [ 49 ]
Да. Всяка събота я посещавам
3%
 3%  [ 2 ]
Общо гласове : 51

Автор Съобщение
aNdRo
Не е лесно !
Не е лесно !

Общо думи: 44,236
Местожителство: Трендафил City

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

някой път и по рядко от 1 път годишно ходя

не съм особено вярващ и не мога да разбера и защо ни карат да учим библията в училище. Това е въпрос на избор, а не някакво задължение и не трябва да ни го натрапват. Поне аз така си мисля Smile Като исторически факти да, както за ислямската религия по история, ама не и така както по литература
dosh
Не е лесно !
Не е лесно !

Общо думи: 85

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ShortY написа:
dosh написа:
Понякога ходя да запаля свещи за мъртвите.
Ама не се прекръствам и такива работи щото не вярвам в догмите на църквата и да се кръстя за мене би било бахти лицемерието.
Също ми е интересно да ходя по църкви и да разглеждам иконите и стенописите.

и да ги лигавиш и там кво ги целуват ....и разни стотинки оставят ...ццц

Ааа стига ве! Тва да целуваш нещо което са лигавили други хора преди тебе... Мале!

Иначе ме кефи вярата на истински вярващите. Например гледах някакъв филм май на Никита Михалков беше. Значи в Русия в някаква гора е имало храм по времето на царизма обаче през комунизма го взривили червените. И останало само едно дърво огромно някакво на мястото на тоя храм. И смятай бабичките от това село изминавали по няколко километра НА КОЛЕНЕ дотам само за да целунат кората на дървото после. Тва много ме накефи, в смисъл че има някаква супер сила в тва, да вярваш толкова силно че ставаш някакъв одухотворен чак. Не знам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
[ IP : Logged ]
frina
Не е лесно !
Не е лесно !

Общо думи: 0
Местожителство: Бичкинята

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

съгласна съм с теб dosh- заслужава си да отидеш за видиш иконите. някои от тях наистина са прекрасни. съгласна съм и за това за хората.
Но пък ими и нещо друго. Благодарение на тези църкви и на тази вяра се е запазила нациналната ни идентичност по така нареченото от някакви идиоти "османско присъствие". но това е друга тема. А попвете наистина са отвратителни. всичко обръщат на печалбарство. кръщенета,опело и за още много други те одрусват и се чудиш за какво ти е нужно всичко това.
и мога да се смея и тъжа.
Върнете се в началото
_bioHAZArd_
Не е лесно !
Не е лесно !

Общо думи: 31,249
Местожителство: България, Габрово

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 11:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Фрина ако имаш духовна култура имам предвид християнска ще знаеш защо е нужно това, но тъй както виждам от поста ти нямаш такава е по-добре да не правиш такива изказвания от рода на кого е нужно това ... защото който има нужда го прави ...

http://www.bgtuner.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Encoder
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 11:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хех, ShortY не богохулствай ве човек Smile Ти пък егати, аз все едно сега да се моля на Господ както си стоя и да падне от небето една пачка $50,000 хаххх Smile можеш да се помолиш примерно да ти помогне да се справиш с нещо или нещо от рода иначе материални чудеса... Ти какво очакваш да се отвори морето ли хахх Smile Smile Друг е въпроса дали Той ти помага или ти сам си помагаш... тук навлизаме в друга тема Smile

Анкетата щеше да има повече смисъл и повече щеше да се пише ако въпросът беше "Вярвате ли в Бог"
Върнете се в началото
frina
Не е лесно !
Не е лесно !

Местожителство: Бичкинята

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 11:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

имах предвид че съм против високите такси които се плащат. нищо повече. съжалявам просто не изразих правилно.
и мога да се смея и тъжа.
Върнете се в началото
MasterAIP
Cuore Sportivo

Общо думи: 9,608
Местожителство: somewhere over the rainbow

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

frina написа:
ходя на църква само на големи християнски празници.
аз си мисля че ако наистина вярвяш в Бог нямя нуждя дя ходиш на църква. Можеш да му се помолиш където и да си и ако Го има той ще те чуе. Не е нужо за общуването ти с него да имаш посредници, които са по - грешни от теб. А пък да ходиш на църква без да имаш поне капчица вяра както каза dosh си е чисто лицемерие.

100% съгласен .. и аз така ! Smile
MasterAIP
Cuore Sportivo

Общо думи: 9,608
Местожителство: somewhere over the rainbow

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

frina написа:
имах предвид че съм против високите такси които се плащат. нищо повече. съжалявам просто не изразих правилно.

аз те разбрах .. защото и аз смятам така!
replay
Не е лесно !
Не е лесно !

Общо думи: 996
Местожителство: V konteinera "Milko UsheF" Tam Kato Trygnesh Po Pytq za Gerry :)

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ходя един път в годината ... за тази година ми стига в неделя бях Smile
dosh
Не е лесно !
Не е лесно !

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

_bioHAZArd_ написа:
Фрина ако имаш духовна култура имам предвид християнска ще знаеш защо е нужно това, но тъй както виждам от поста ти нямаш такава е по-добре да не правиш такива изказвания от рода на кого е нужно това ... защото който има нужда го прави ...

Не ве, Био, никой не е говорил против ритуалите (и аз съм кръщаван в църква) и няма нищо лошо в това. Говореше се за печалбарството, защото винаги някой се опитва да се възползва от другия. Нали Христос е изгонил търговците от храма и го е разрушил? Еми поповете като имат най-пряка връзка с Бога защо търгуват? Или нещо не са разбрали Библията както трябва, не мога да разбера? Може да се каже и в тяхно оправдание нещо като "Бог, Бог, ама сиренето с пари..." обаче имаше в Плевен един поп (егаси и попа!) дето бил в бизнеса със свещи. Имаше ланци златни като на Фифти Сент да ги е! Те го даваха даже по телевизията.
Говоря по принцип, щото имам приятели от богословския и семинарията, един даже е свещеник сега в своя град и е много много хубав човек! Много ме кефи! Обаче е честен и затова май щеше да заминава за Гърция да изкарва пари! Е тва е положението във всички сфери на обществото.
Върнете се в началото
franky
Фен на Челси

Общо думи: 70,660
Местожителство: Stamford Bridge,Fulham Road,London

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

не,не ходя
dosh
Не е лесно !
Не е лесно !

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Освен тва християнството не те прави хубав човек, както и атеизмът не те прави изрод. Може да си най-набожния човек на земята и пак да си лош човек. Кръстоносците са убивали в името на Бога и някои от тях сигурно са си мислили че наистина това е правилно.
Аз основно не вярвам поради факта че трябва да видя нещо за да повярвам. А и поради факта, че Библията за мен е хубаво написан роман. Освен тва много от нещата в нея са обяснени научно. Който е фен на филмчетата на БиБиСи, знае за кво става въпрос.
И моят цинизъм също не е хубаво качество и трябва да се преборя с него ама трудно става. Израснал съм в семейство на полковник от Червената Армия, партиен член. И сега да кажа че съм еди къв си вярващ и тн и да се кръстя, ще ми се изчервят ушите от срам Smile
Върнете се в началото
_bioHAZArd_
Не е лесно !
Не е лесно !

Общо думи: 31,249
Местожителство: България, Габрово

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 1:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

навсякъде има хора които мислят за пари ... а целте е друга да се помисли за това което те използват като параван за печалба а именно това което се изповядва в църквата ... и Шорти беше прав че е правилно това за възпитанието на децата ... в християнството има доста морални неща които липсват на българското общество за съжаление

http://www.bgtuner.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
HellRose
Не е лесно !
Не е лесно !

Общо думи: 3,315
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 1:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мноооооооооо рядко там ако има свадба или кфо да е...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Skype Name
dosh
Не е лесно !
Не е лесно !

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

_bioHAZArd_ написа:
навсякъде има хора които мислят за пари ... а целте е друга да се помисли за това което те използват като параван за печалба а именно това което се изповядва в църквата ... и Шорти беше прав че е правилно това за възпитанието на децата ... в християнството има доста морални неща които липсват на българското общество за съжаление

Хахаха вярно е, кво да кажа! (Ние тука се съгласяваме един с друг щото всеки казва верни неща и не става да се заформи лют спор Wink ).
Въпросът е че даже да те учат в училище на морални ценности и ти като излезеш на улицата и някой циганин ти разбие мутрата и почваш да се замисляш що пък трябва аз да съм добричък пък мен ще ме тъпчат. Те нещата са свързани.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    forum.globcom.net Форуми -> Всичко Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 2 от 7

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети