| Предишната тема :: Следващата тема |
| Ходите ли редовно на църква ? |
| Не. 1 път в годината ако се объркам влизам ... |
|
96% |
[ 49 ] |
| Да. Всяка събота я посещавам |
|
3% |
[ 2 ] |
|
| Общо гласове : 51 |
|
| Автор |
Съобщение |
aNdRo Не е лесно !

Регистриран на: 26 Дек 2003 Мнения: 1716 Общо думи: 44,236 Местожителство: Трендафил City
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:43 am Заглавие: |
|
|
някой път и по рядко от 1 път годишно ходя
не съм особено вярващ и не мога да разбера и защо ни карат да учим библията в училище. Това е въпрос на избор, а не някакво задължение и не трябва да ни го натрапват. Поне аз така си мисля Като исторически факти да, както за ислямската религия по история, ама не и така както по литература _________________
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dosh Не е лесно !

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:54 am Заглавие: |
|
|
| ShortY написа: | | dosh написа: | Понякога ходя да запаля свещи за мъртвите.
Ама не се прекръствам и такива работи щото не вярвам в догмите на църквата и да се кръстя за мене би било бахти лицемерието.
Също ми е интересно да ходя по църкви и да разглеждам иконите и стенописите. |
и да ги лигавиш и там кво ги целуват ....и разни стотинки оставят ...ццц |
Ааа стига ве! Тва да целуваш нещо което са лигавили други хора преди тебе... Мале!
Иначе ме кефи вярата на истински вярващите. Например гледах някакъв филм май на Никита Михалков беше. Значи в Русия в някаква гора е имало храм по времето на царизма обаче през комунизма го взривили червените. И останало само едно дърво огромно някакво на мястото на тоя храм. И смятай бабичките от това село изминавали по няколко километра НА КОЛЕНЕ дотам само за да целунат кората на дървото после. Тва много ме накефи, в смисъл че има някаква супер сила в тва, да вярваш толкова силно че ставаш някакъв одухотворен чак. Не знам. |
|
|
 |
frina Не е лесно !

Регистриран на: 24 Фев 2005 Мнения: 57 Общо думи: 0 Местожителство: Бичкинята
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:58 am Заглавие: |
|
|
съгласна съм с теб dosh- заслужава си да отидеш за видиш иконите. някои от тях наистина са прекрасни. съгласна съм и за това за хората.
Но пък ими и нещо друго. Благодарение на тези църкви и на тази вяра се е запазила нациналната ни идентичност по така нареченото от някакви идиоти "османско присъствие". но това е друга тема. А попвете наистина са отвратителни. всичко обръщат на печалбарство. кръщенета,опело и за още много други те одрусват и се чудиш за какво ти е нужно всичко това. _________________ Но ето, че в очите ми препуска време
и ето, че съм влюбен и съм стон.
И мога с дланите си да хвана вятър,
и мога да се смея и тъжа. |
|
|
 |
_bioHAZArd_ Не е лесно !

Регистриран на: 04 Окт 2004 Мнения: 1373 Общо думи: 31,249 Местожителство: България, Габрово
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 11:01 am Заглавие: |
|
|
Фрина ако имаш духовна култура имам предвид християнска ще знаеш защо е нужно това, но тъй както виждам от поста ти нямаш такава е по-добре да не правиш такива изказвания от рода на кого е нужно това ... защото който има нужда го прави ... _________________ Уважавай Бога ! Обичай Жената ! Пази Родината !
http://www.bgtuner.com/ |
|
|
 |
Encoder Гост
Общо думи: 0
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 11:05 am Заглавие: |
|
|
Хех, ShortY не богохулствай ве човек Ти пък егати, аз все едно сега да се моля на Господ както си стоя и да падне от небето една пачка $50,000 хаххх можеш да се помолиш примерно да ти помогне да се справиш с нещо или нещо от рода иначе материални чудеса... Ти какво очакваш да се отвори морето ли хахх Друг е въпроса дали Той ти помага или ти сам си помагаш... тук навлизаме в друга тема
Анкетата щеше да има повече смисъл и повече щеше да се пише ако въпросът беше "Вярвате ли в Бог" |
|
|
 |
frina Не е лесно !

Регистриран на: 24 Фев 2005 Мнения: 57 Общо думи: 0 Местожителство: Бичкинята
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 11:22 am Заглавие: |
|
|
имах предвид че съм против високите такси които се плащат. нищо повече. съжалявам просто не изразих правилно. _________________ Но ето, че в очите ми препуска време
и ето, че съм влюбен и съм стон.
И мога с дланите си да хвана вятър,
и мога да се смея и тъжа. |
|
|
 |
MasterAIP Cuore Sportivo

Регистриран на: 24 Сеп 2003 Мнения: 850 Общо думи: 9,608 Местожителство: somewhere over the rainbow
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:01 pm Заглавие: |
|
|
| frina написа: | ходя на църква само на големи християнски празници.
аз си мисля че ако наистина вярвяш в Бог нямя нуждя дя ходиш на църква. Можеш да му се помолиш където и да си и ако Го има той ще те чуе. Не е нужо за общуването ти с него да имаш посредници, които са по - грешни от теб. А пък да ходиш на църква без да имаш поне капчица вяра както каза dosh си е чисто лицемерие. |
100% съгласен .. и аз така !  _________________
 |
|
|
 |
MasterAIP Cuore Sportivo

Регистриран на: 24 Сеп 2003 Мнения: 850 Общо думи: 9,608 Местожителство: somewhere over the rainbow
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:03 pm Заглавие: |
|
|
| frina написа: | | имах предвид че съм против високите такси които се плащат. нищо повече. съжалявам просто не изразих правилно. |
аз те разбрах .. защото и аз смятам така! _________________
 |
|
|
 |
replay Не е лесно !

Регистриран на: 03 Ное 2004 Мнения: 378 Общо думи: 996 Местожителство: V konteinera "Milko UsheF" Tam Kato Trygnesh Po Pytq za Gerry :)
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:07 pm Заглавие: |
|
|
ходя един път в годината ... за тази година ми стига в неделя бях  _________________ GeT NasTy |
|
|
 |
dosh Не е лесно !

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:48 pm Заглавие: |
|
|
| _bioHAZArd_ написа: | | Фрина ако имаш духовна култура имам предвид християнска ще знаеш защо е нужно това, но тъй както виждам от поста ти нямаш такава е по-добре да не правиш такива изказвания от рода на кого е нужно това ... защото който има нужда го прави ... |
Не ве, Био, никой не е говорил против ритуалите (и аз съм кръщаван в църква) и няма нищо лошо в това. Говореше се за печалбарството, защото винаги някой се опитва да се възползва от другия. Нали Христос е изгонил търговците от храма и го е разрушил? Еми поповете като имат най-пряка връзка с Бога защо търгуват? Или нещо не са разбрали Библията както трябва, не мога да разбера? Може да се каже и в тяхно оправдание нещо като "Бог, Бог, ама сиренето с пари..." обаче имаше в Плевен един поп (егаси и попа!) дето бил в бизнеса със свещи. Имаше ланци златни като на Фифти Сент да ги е! Те го даваха даже по телевизията.
Говоря по принцип, щото имам приятели от богословския и семинарията, един даже е свещеник сега в своя град и е много много хубав човек! Много ме кефи! Обаче е честен и затова май щеше да заминава за Гърция да изкарва пари! Е тва е положението във всички сфери на обществото. |
|
|
 |
franky Фен на Челси

Регистриран на: 27 Апр 2004 Мнения: 3530 Общо думи: 70,660 Местожителство: Stamford Bridge,Fulham Road,London
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:50 pm Заглавие: |
|
|
не,не ходя _________________
 |
|
|
 |
dosh Не е лесно !

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:55 pm Заглавие: |
|
|
Освен тва християнството не те прави хубав човек, както и атеизмът не те прави изрод. Може да си най-набожния човек на земята и пак да си лош човек. Кръстоносците са убивали в името на Бога и някои от тях сигурно са си мислили че наистина това е правилно.
Аз основно не вярвам поради факта че трябва да видя нещо за да повярвам. А и поради факта, че Библията за мен е хубаво написан роман. Освен тва много от нещата в нея са обяснени научно. Който е фен на филмчетата на БиБиСи, знае за кво става въпрос.
И моят цинизъм също не е хубаво качество и трябва да се преборя с него ама трудно става. Израснал съм в семейство на полковник от Червената Армия, партиен член. И сега да кажа че съм еди къв си вярващ и тн и да се кръстя, ще ми се изчервят ушите от срам  |
|
|
 |
_bioHAZArd_ Не е лесно !

Регистриран на: 04 Окт 2004 Мнения: 1373 Общо думи: 31,249 Местожителство: България, Габрово
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 1:04 pm Заглавие: |
|
|
навсякъде има хора които мислят за пари ... а целте е друга да се помисли за това което те използват като параван за печалба а именно това което се изповядва в църквата ... и Шорти беше прав че е правилно това за възпитанието на децата ... в християнството има доста морални неща които липсват на българското общество за съжаление _________________ Уважавай Бога ! Обичай Жената ! Пази Родината !
http://www.bgtuner.com/ |
|
|
 |
HellRose Не е лесно !

Регистриран на: 03 Ное 2004 Мнения: 972 Общо думи: 3,315 Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 1:05 pm Заглавие: |
|
|
| Мноооооооооо рядко там ако има свадба или кфо да е... |
|
|
 |
dosh Не е лесно !

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 1:17 pm Заглавие: |
|
|
| _bioHAZArd_ написа: | | навсякъде има хора които мислят за пари ... а целте е друга да се помисли за това което те използват като параван за печалба а именно това което се изповядва в църквата ... и Шорти беше прав че е правилно това за възпитанието на децата ... в християнството има доста морални неща които липсват на българското общество за съжаление |
Хахаха вярно е, кво да кажа! (Ние тука се съгласяваме един с друг щото всеки казва верни неща и не става да се заформи лют спор ).
Въпросът е че даже да те учат в училище на морални ценности и ти като излезеш на улицата и някой циганин ти разбие мутрата и почваш да се замисляш що пък трябва аз да съм добричък пък мен ще ме тъпчат. Те нещата са свързани. |
|
|
 |
|