forum.globcom.net Форуми forum.globcom.net
ФОРУМ
 
 AlbumAlbum Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи  AlbumAlbum   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Странен проблем с AMD PhenomII X6 T1055

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    forum.globcom.net Форуми -> Хардуер
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gercho_91
Не е лесно !
Не е лесно !


Регистриран на: 29 Яну 2007
Мнения: 753
Общо думи: 30,589
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Мар 13, 2012 6:16 pm    Заглавие: Странен проблем с AMD PhenomII X6 T1055 Отговорете с цитат

Здравейте. Имам доста странен проблем с AMD PhenomII X6 T1055.
Диагностицирал съм всички части и се колебая за проблема. Или е в процесора или в дъното според мен.
Значи компютърът не желае да се включи. Натискам копчето и перките се завъртат, но POST не минава.
На дъното имам бутон memOk. Натискам него и успявам да стигна до БИОС. Каквото и да променям или да задам настройки по подразбиране след като дам save and exit отново само перките се въртят.
След часове ръчкане из настойките открих, че в БИОС - Advanced - CPU Core activation по подразбиране е на ауто, което значи, че всички 6 ядра са Оn. Давам го на Manual изключвам 5 и 6 ядро, после избирам Save and Exit и компютъра си тръгва и работи без проблем, но работят само 4 ядра.
Всички части са на честоти по подразбиране. Няма завишени волтажи, честоти и прочие.
Дъното е с последния БИОС за платката.
Та въпросът ми е някой имал ли е подобен опит или да знаете от какво може да се получава този проблем с ядро 5 и 6.
Говорих със сервизът на Скай къмпани (оттам си купих повечето части) и те казват, че нямат идея от какво се получава така, но предполагат за дъно или кофти процесор.
Конфигурацията ми е следната:
AMD Phenom(tm) II T1055 Hexa-Core Processor @2800Mhz with Cooler Master CPU Cooler Hyper 212 Plus, MB - ASUS M4A87TD EVO, Corsair Dominator 4GB DDR3 (2x2GB), OCZ StealthXstream 500W, ATI RADEON HD5770 1024MB/128bit, 500GB HITACHI 16MB, CASE BLACK, 2X120MM COLOR FANS, 1x80MM, 1xCOLD CATHODE BLUE LAMP, Transpаrеnt plexiglass side panel
LG IPS236V-PN
Windows 7 Ultimate SP1 x86

Aко имате някакви въпроси питайте. Благодаря за вниманието и приятен ден.
_________________
AMD 8350 Octa-Core Processor @4000MHz Black Edition with Cooler Master CPU Cooler Hyper 212 Plus, MB - ASUS M5A99FX PRO R2.0, KINGSTON HyperX SAVAGE DDR3 2x8GB @1600Мhz CL 9.9.9.27.36 - 2T, Cooler Master G750M 80+ Bronze, Modular PSU, AMD Sapphire NITRO R9 380 4GB/256bit, 120GB SSD SAMSUNG 840EVO, 1TB WD BLUE 64MB, Thermaltake Versa H21 Window + Custom modding, drilling etc., 6X120MM BLUE LED FANS, 2X400MM BLUE LED STRIPS, MONITOR LG IPS236V-PN
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
[ IP : Logged ]
gabroveca
Idiot


Регистриран на: 10 Сеп 2006
Мнения: 2102
Общо думи: 86,125
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Мар 13, 2012 7:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мяркал съм те в hwbg, защо не пишеш там ? тука едвали ще ти отговори някой Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Skype Name
[ IP : Logged ]
gercho_91
Не е лесно !
Не е лесно !


Регистриран на: 29 Яну 2007
Мнения: 753
Общо думи: 30,589
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Мар 13, 2012 8:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

писах. само че там съм gerchooo
_________________
AMD 8350 Octa-Core Processor @4000MHz Black Edition with Cooler Master CPU Cooler Hyper 212 Plus, MB - ASUS M5A99FX PRO R2.0, KINGSTON HyperX SAVAGE DDR3 2x8GB @1600Мhz CL 9.9.9.27.36 - 2T, Cooler Master G750M 80+ Bronze, Modular PSU, AMD Sapphire NITRO R9 380 4GB/256bit, 120GB SSD SAMSUNG 840EVO, 1TB WD BLUE 64MB, Thermaltake Versa H21 Window + Custom modding, drilling etc., 6X120MM BLUE LED FANS, 2X400MM BLUE LED STRIPS, MONITOR LG IPS236V-PN
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
[ IP : Logged ]
Tomasz
Не е лесно !
Не е лесно !


Регистриран на: 07 Апр 2007
Мнения: 208
Общо думи: 11,975
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Мар 13, 2012 8:25 pm    Заглавие: Re: Странен проблем с AMD PhenomII X6 T1055 Отговорете с цитат

gercho_91 написа:
Здравейте. Имам доста странен проблем с AMD PhenomII X6 T1055.
Диагностицирал съм всички части и се колебая за проблема. Или е в процесора или в дъното според мен.
Значи компютърът не желае да се включи. Натискам копчето и перките се завъртат, но POST не минава.
На дъното имам бутон memOk. Натискам него и успявам да стигна до БИОС. Каквото и да променям или да задам настройки по подразбиране след като дам save and exit отново само перките се въртят.
След часове ръчкане из настойките открих, че в БИОС - Advanced - CPU Core activation по подразбиране е на ауто, което значи, че всички 6 ядра са Оn. Давам го на Manual изключвам 5 и 6 ядро, после избирам Save and Exit и компютъра си тръгва и работи без проблем, но работят само 4 ядра.
Всички части са на честоти по подразбиране. Няма завишени волтажи, честоти и прочие.
Дъното е с последния БИОС за платката.
Та въпросът ми е някой имал ли е подобен опит или да знаете от какво може да се получава този проблем с ядро 5 и 6.
Говорих със сервизът на Скай къмпани (оттам си купих повечето части) и те казват, че нямат идея от какво се получава така, но предполагат за дъно или кофти процесор.
Конфигурацията ми е следната:
AMD Phenom(tm) II T1055 Hexa-Core Processor @2800Mhz with Cooler Master CPU Cooler Hyper 212 Plus, MB - ASUS M4A87TD EVO, Corsair Dominator 4GB DDR3 (2x2GB), OCZ StealthXstream 500W, ATI RADEON HD5770 1024MB/128bit, 500GB HITACHI 16MB, CASE BLACK, 2X120MM COLOR FANS, 1x80MM, 1xCOLD CATHODE BLUE LAMP, Transpаrеnt plexiglass side panel
LG IPS236V-PN
Windows 7 Ultimate SP1 x86

Aко имате някакви въпроси питайте. Благодаря за вниманието и приятен ден.


При тестовете извади ли всички излишни устройства от USB-тата? Това дъно редовно ми забива като вкарам мишка/клавиатура след като е заредил win-a. А захранването ми е с цели 100W над минимума от 600W които се изискват според книжката (не че може да стигне над 200W при пълно натоварване).

Пробвай:
- да изключиш Turbo Core.
- да смъкнеш напрежението на процесора с 1-2% (минимално)
- да включиш всички ядра.

Ако не става:
- пробваш двете плочки RAM поотделно. Corsair малко куцат при мен ... но аз съм с 4x2GB от по-евтините CMX4GX3M1A1600C9.

Ако не става:
- Гаранция има ли?
- вадиш процесора чистиш, мажеш, слагаш.

Ако не става:
- търсиш някой с AM3 дъно (най-добре различен модел от твоето), който да ти тества процесора.

Ако не е проц-а:
- значи най-вероятно е дъното (80%) или захранването (20%).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
[ IP : Logged ]
gercho_91
Не е лесно !
Не е лесно !


Регистриран на: 29 Яну 2007
Мнения: 753
Общо думи: 30,589
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Мар 13, 2012 11:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Паметите след няколко часа бленд тест с прайм 95 не мръдват дори и на 1600Мхз 7.8.7.20 2Т
Видеокартата минава 3дмарк - едва ли ще е от нея
Дъното работи безпроблемно няколко часа на прайм с phenomII x4 955 black edition - просто нямам приятел с 6-ядрен да ми услужи.
Ще пробвам това за USB-тата ама много се съмнявам да е от него.
Ще връщам и БИОС с 1 - 2 версии назад да видя как е положението.
Спирането на Turbo Core Technology не помага.
Или е процесора или дъното според мен.
Захранването замервах с мултицет и няма проблеми с напреженията.
Вярно нямам осцилоскоп да го видя най-добре, но все пак на теория (5% отклонение на напреженията) е добре.
Ще говоря с момчетата от Скай утре. Да решаваме какво ще правим.
Иначе моя процесор го пробвах на друго Асусвско дъно от близка серия и пак нещеше...
Гаранция всичко има Smile
_________________
AMD 8350 Octa-Core Processor @4000MHz Black Edition with Cooler Master CPU Cooler Hyper 212 Plus, MB - ASUS M5A99FX PRO R2.0, KINGSTON HyperX SAVAGE DDR3 2x8GB @1600Мhz CL 9.9.9.27.36 - 2T, Cooler Master G750M 80+ Bronze, Modular PSU, AMD Sapphire NITRO R9 380 4GB/256bit, 120GB SSD SAMSUNG 840EVO, 1TB WD BLUE 64MB, Thermaltake Versa H21 Window + Custom modding, drilling etc., 6X120MM BLUE LED FANS, 2X400MM BLUE LED STRIPS, MONITOR LG IPS236V-PN
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
[ IP : Logged ]
gabroveca
Idiot


Регистриран на: 10 Сеп 2006
Мнения: 2102
Общо думи: 86,125
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Сря Мар 14, 2012 12:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз си мисля че е дъното.. процесора не вярвам да е мръднал, камоли без клок пък и със сносно охлаждане..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Skype Name
[ IP : Logged ]
HaF7a7a
Постмодернист


Регистриран на: 14 Авг 2006
Мнения: 789
Общо думи: 27,391
Местожителство: Финландия

МнениеПуснато на: Сря Мар 14, 2012 7:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Занеси го да го видят в Стемо. Там ще кажат точно какво му е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
[ IP : Logged ]
darkdefender_2007
Стремително напредничав
Стремително напредничав


Регистриран на: 12 Май 2010
Мнения: 26
Общо думи: 671

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2012 5:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

gercho_91 написа:
....Иначе моя процесор го пробвах на друго Асусвско дъно от близка серия и пак нещеше...
Според мен проблема е в процесора
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Skype Name
[ IP : Logged ]
botroid
Не е лесно !
Не е лесно !


Регистриран на: 05 Фев 2004
Мнения: 1727
Общо думи: 11,709

МнениеПуснато на: Чет Мар 15, 2012 4:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом и на друго дъно ти прави проблеми, моето предположение е, че имаш дефектни ядра в процесора. Щом е в гаранция, връщаш го на Скай за диагностика и замяна с нов.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
[ IP : Logged ]
gercho_91
Не е лесно !
Не е лесно !


Регистриран на: 29 Яну 2007
Мнения: 753
Общо думи: 30,589
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Пет Мар 16, 2012 5:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пратих процесора и дъното в Скай. Там са го тествали и всичко си работело aaaargh! aaaargh!
Сега съм в задънена улица. Днес ми ги върнаха и ги сглобих с другите части и сега компа върви. Нямам представа какво са правили...
Та сега подозирам захранването. Ще минава щателна проверка.
Другото, което подозирам е LAN карта на PCI слот. Правила ми е проблеми преди. Просто някога компютъра не я намира като у-во и трябва да я поразбутам в слота и почва да работи.
Паметите съм ги изключил, защото ги давах на приятел да тесва с Прайм и всичко беше добре.
Видео картата - за нея нямам представа как да проверя има ли проблеми. Но никога не съм забелязвал да дава артефакти или да прегрява.
Последното, което се сещам е дъното да опира някъде в кутията и да дава на късо и така...
_________________
AMD 8350 Octa-Core Processor @4000MHz Black Edition with Cooler Master CPU Cooler Hyper 212 Plus, MB - ASUS M5A99FX PRO R2.0, KINGSTON HyperX SAVAGE DDR3 2x8GB @1600Мhz CL 9.9.9.27.36 - 2T, Cooler Master G750M 80+ Bronze, Modular PSU, AMD Sapphire NITRO R9 380 4GB/256bit, 120GB SSD SAMSUNG 840EVO, 1TB WD BLUE 64MB, Thermaltake Versa H21 Window + Custom modding, drilling etc., 6X120MM BLUE LED FANS, 2X400MM BLUE LED STRIPS, MONITOR LG IPS236V-PN
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
[ IP : Logged ]
gercho_91
Не е лесно !
Не е лесно !


Регистриран на: 29 Яну 2007
Мнения: 753
Общо думи: 30,589
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Пет Мар 23, 2012 2:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги много ви моля, не успявам да оправя проблема и компютърът седи прецакан. Има ли някой от форума по-разбиращ и навътре в нещата да ми помогне, а аз ще почерпя после. Видял съм се в чудо Twisted Evil
Или пък ако знаете къде са най-печени да отида да ми го погледнат...
_________________
AMD 8350 Octa-Core Processor @4000MHz Black Edition with Cooler Master CPU Cooler Hyper 212 Plus, MB - ASUS M5A99FX PRO R2.0, KINGSTON HyperX SAVAGE DDR3 2x8GB @1600Мhz CL 9.9.9.27.36 - 2T, Cooler Master G750M 80+ Bronze, Modular PSU, AMD Sapphire NITRO R9 380 4GB/256bit, 120GB SSD SAMSUNG 840EVO, 1TB WD BLUE 64MB, Thermaltake Versa H21 Window + Custom modding, drilling etc., 6X120MM BLUE LED FANS, 2X400MM BLUE LED STRIPS, MONITOR LG IPS236V-PN
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
[ IP : Logged ]
darkdefender_2007
Стремително напредничав
Стремително напредничав


Регистриран на: 12 Май 2010
Мнения: 26
Общо думи: 671

МнениеПуснато на: Пон Мар 26, 2012 2:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

дай дъното и процесора на друго мястода тестват и ако не са добре искай некъв документ за неизправностите щото аз си патих веднъж с един дето продава (обяснявами как е нормално да се инсталира 2 часа 7-та на комп при условие че за 30 мин го инсталвам на по слаба машина оказа се дъното че е умряло)
другото ако имаш приятел със яко захранване (ама истинско не 500 W за 30 кинта Rolling Eyes )сложи го да видиш какво ще стане ако и тогава компа ти не тръгва пробвай със първото ми предложение на независима проверка
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Skype Name
[ IP : Logged ]
gercho_91
Не е лесно !
Не е лесно !


Регистриран на: 29 Яну 2007
Мнения: 753
Общо думи: 30,589
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Пон Мар 26, 2012 4:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Изпратих процесора в скай за нови тестове.
Захранването ми е OCZ StealthXstream 500W и не смятам, че е какво да е...
Тесвал съм и със Фортрон Епсилон 600W - което също е добро и резултат няма.
Сега ще изчакам ден два да видя какво ще ми кажат в скай.

Едит: Процесорът най-после беше заменен и за сега всичко си работи нормално Smile Smile
_________________
AMD 8350 Octa-Core Processor @4000MHz Black Edition with Cooler Master CPU Cooler Hyper 212 Plus, MB - ASUS M5A99FX PRO R2.0, KINGSTON HyperX SAVAGE DDR3 2x8GB @1600Мhz CL 9.9.9.27.36 - 2T, Cooler Master G750M 80+ Bronze, Modular PSU, AMD Sapphire NITRO R9 380 4GB/256bit, 120GB SSD SAMSUNG 840EVO, 1TB WD BLUE 64MB, Thermaltake Versa H21 Window + Custom modding, drilling etc., 6X120MM BLUE LED FANS, 2X400MM BLUE LED STRIPS, MONITOR LG IPS236V-PN
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
[ IP : Logged ]
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    forum.globcom.net Форуми -> Хардуер Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov