Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
seemore Не е лесно !

Регистриран на: 23 Фев 2004 Мнения: 886 Общо думи: 42,578 Местожителство: Gabrovo
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 9:10 am Заглавие: Уред за проверка на К-стъкло |
|
|
Скоро сменях дограмата и сложих PVC с К-стъкло. Подозирам обаче, че са ми монтирали обикновено. Пробвах някаква проверка със запалка, но това на дали ще е достатъчно да накарам фирмата да идва да ми ги сменя. Някой да знае из Габрово има ли някъде уред за проверка на тези стъкла? Да дойде някой да ги провери, срещу заплащане естествено. _________________ Гражданска отговорност
http://pcshop.bg/?rfrl=6
2% отстъпка от първата поръчка с промокод RFRL-6 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rgb Не е лесно !

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 9:40 am Заглавие: |
|
|
Здрасти, seemore, тъкмо прочетох темата ти и се поинтересувах набързо. Разбира се, стигнах до същия метод - със запалка.
Струва ми се, обаче, че пламъкът от запалката няма да може да даде достатъчно ясна представа, понеже е подвижен и се променя. Може би с някаква бяла лампа ще е по-удобно да се пробва. В случай, че не успееш да намериш подходяща, съм готов да окажа съдействие.
Все пак може да пробваш и със светкавица на фотоапарат, като после ще можеш и да анализираш отраженията, стига светлината да не се окаже твърде разсеяна. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
venom Не е лесно !

Регистриран на: 29 Авг 2004 Мнения: 75 Общо думи: 1,748 Местожителство: Gabrovo
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 11:35 am Заглавие: :) |
|
|
работил сам с такова стъкло и попринцип ако го погледнеш под ъгъл стъклото леко блести в разни цветове.. незнам как да ти обесня, но това е само от едната страна на стъклото, дано да съм бил полезен _________________ Да обичаш е нищо, да бъдеш обичан е нещо, да бъдеш обичан и да обичаш е всичко! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
seemore Не е лесно !

Регистриран на: 23 Фев 2004 Мнения: 886 Общо думи: 42,578 Местожителство: Gabrovo
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 1:58 pm Заглавие: Re: :) |
|
|
venom написа: | работил сам с такова стъкло и попринцип ако го погледнеш под ъгъл стъклото леко блести в разни цветове.. незнам как да ти обесня, но това е само от едната страна на стъклото, дано да съм бил полезен |
Освен да ми дойдеш на гости някой слънчев ден, че аз на дали ще го позная. Лошото е, че ако не е к стъклото, трябва да имам някакъв довод с който да накарам фирмата да идва и да ми го сменя. А единственото неоспоримо доказателство е измерването с уред ... _________________ Гражданска отговорност
|
Върнете се в началото |
|
 |
venom Не е лесно !

Регистриран на: 29 Авг 2004 Мнения: 75 Общо думи: 1,748 Местожителство: Gabrovo
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 6:31 pm Заглавие: :) |
|
|
ами попринцип като се прави стъклопакета, това покритие на стъклото дето е К се слага от вътрешната страна и незнам дали след като е монтирано си личи, попринцип като съм гледал в стъклото преди да е монтирано си личи има разлика, но ще разпитам и ще ти кажа _________________ Да обичаш е нищо, да бъдеш обичан е нещо, да бъдеш обичан и да обичаш е всичко! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rgb Не е лесно !

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 6:53 pm Заглавие: |
|
|
seemore, идвам по вашия квартал след малко с два лазера и ако искаш може да светнем през стъклото... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
seemore Не е лесно !

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2011 9:05 pm Заглавие: |
|
|
Обещаха да ми дадат един такъв тестер за малко. Ще видим какво ще стане ... дано ми го дадат де  _________________ Гражданска отговорност
|
Върнете се в началото |
|
 |
y-project Не е лесно !

Регистриран на: 29 Авг 2004 Мнения: 709 Общо думи: 7,345 Местожителство: В Залата
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
seemore Не е лесно !

|
Пуснато на: Съб Апр 09, 2011 7:54 pm Заглавие: |
|
|
Измерих с тестера - К-стъкло си е, и дори не бяха обърнали стъклопакетите.
Мерси на отзовалите се.
Може да се заключва темата. _________________ Гражданска отговорност
|
Върнете се в началото |
|
 |
sartana Не е лесно !

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2011 8:41 am Заглавие: |
|
|
seemore написа: | Измерих с тестера - К-стъкло си е, и дори не бяха обърнали стъклопакетите.
Мерси на отзовалите се.
Може да се заключва темата. |
Моляте,
Дай повече инфо за тестера на к-стъкло? _________________ No Money - No Funny
аквичоп |
|
Върнете се в началото |
|
 |
seemore Не е лесно !

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2011 5:11 pm Заглавие: |
|
|
sartana написа: | seemore написа: | Измерих с тестера - К-стъкло си е, и дори не бяха обърнали стъклопакетите.
Мерси на отзовалите се.
Може да се заключва темата. |
Моляте,
Дай повече инфо за тестера на к-стъкло? |
http://www.merlinlazer.com/Low-E-Coating-Detector-NEW
Нещо ей такова. Допира се до стъклото, откъм страната която е към стаята. Ако е K-стъкло се чува звук. Ако не е - не се чува звук.
Ако не се чува звук, може да се пробва от към външната страна и така да се провери дали не е обърнат стъклопакета.
Фирмата която ми услужи се казва "Баджо" - имаме общи познати със шефа им. _________________ Гражданска отговорност
|
Върнете се в началото |
|
 |
XPERT_166 Не е лесно !

Регистриран на: 15 Окт 2007 Мнения: 304 Общо думи: 14,698 Местожителство: gabrovo
|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2011 8:12 pm Заглавие: |
|
|
коя е фирмата !? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|