forum.globcom.net Форуми forum.globcom.net
ФОРУМ

AlbumAlbum Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи  AlbumAlbum   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с флашване на БИОС

Създайте нова тема   Напишете отговор    forum.globcom.net Форуми -> Всичко
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gercho_91
Не е лесно !
Не е лесно !

Общо думи: 30,652
Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Сря Авг 18, 2010 12:33 pm    Заглавие: Проблем с флашване на БИОС Отговорете с цитат

Трябва да префлашна биос-а на следната платка:
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=1&DetailID=432&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0
Изтеглих си Ауардфлаш и биос файла от сайта на пройзводителя, направих си бутваща дискета, но се появи проблем.
Когато започне да ми зарежда дискетата ми се появява следното съобщение:
A:mode con codepage prepare=((866) ega3.cpi)

MODE prepare code page function completed

A:mode con codepage select=866

MODE select code page function completed

A:keyb us,,keyboard.sys
Code page requested (866) is not valid for given keyboard code

Клавиатурата си е ми е най-обикиновена на PS2 порт.
След съобщението мога да напиша команда в дос, но вляза ли в програмата за флашване, клавиатурата ми става неактивна. Нито един бутон не работи и немога да стартирам флашването Sad Sad

Биоса не е защитен по никакъв начин. Проверил съм за джъмпер и настройка която ограничава флашването.
Някой да има идея как да оправя проблема с клавиатурата Rolling Eyes

Успях да се справя с флашването.
в началото още докато имам клавиатура написах допълнителни команди към ауорд флашера.
awd887 xxxx (където хххх е името на биос фаила).bin /py/sn/r
чрез тези комадни флашването се извърши без потвърждение.
ВНИМАНИЕ: Тези допълнителни команди не ви дават възможност да направите бек ъп на БИОС.
AMD 8350 Octa-Core Processor @4000MHz Black Edition with Cooler Master CPU Cooler Hyper 212 Plus, MB - ASUS M5A99FX PRO R2.0, KINGSTON HyperX SAVAGE DDR3 2x8GB @1600Мhz CL 9.9.9.27.36 - 2T, Cooler Master G750M 80+ Bronze, Modular PSU, AMD Sapphire NITRO R9 380 4GB/256bit, 120GB SSD SAMSUNG 840EVO, 1TB WD BLUE 64MB, Thermaltake Versa H21 Window + Custom modding, drilling etc., 6X120MM BLUE LED FANS, 2X400MM BLUE LED STRIPS, MONITOR LG IPS236V-PN
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype Name
[ IP : Logged ]
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    forum.globcom.net Форуми -> Всичко Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети