Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Seraf Не е лесно !
Регистриран на: 27 Яну 2004 Мнения: 744 Общо думи: 17,018 Местожителство: Trendafil City
|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 1:53 pm Заглавие: Препоръки... |
|
|
Предстои закупуването на нова кола...
Аз лично съм поставил критерии: за предпочитане да е дизел; да не е на повече от 150 000км.; да бъде между 1996г.-1998г.; ръчна или автоматична трансмисия;
Един въпрос - Seat Tolledo, 1.6d, '96г. всички екстри за 4500 лева на 158 000км., как ви се струва офертата?
Моля за вашите мнения каква марка да си избера, предварително ви благодаря за коментарите и съветите. _________________ Temporary constructs of a feeble human intellect...trying desperately to justify an existence that is without meaning or purpose! |
|
Върнете се в началото |
|
|
_bioHAZArd_ Не е лесно !
Регистриран на: 04 Окт 2004 Мнения: 1373 Общо думи: 31,249 Местожителство: България, Габрово
|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 2:44 pm Заглавие: |
|
|
Ами едно нещо, на което можеш да обърнеш внимание е да им смяташ колко ще ти е годишният данък - защото моят е 100 лева. Можеш да провериш също така и за катализатора - има ли няма ли и колко ще ти е идва данъка ако има/няма. За трансмисиите имаше дискусия - ако не погледни форумите на Опел/Фолксваген и т.н. прочети повече мнения. Аз лично държа на ръчната _________________ Уважавай Бога ! Обичай Жената ! Пази Родината !
http://www.bgtuner.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
|
ikonoma Не е лесно !
|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 3:43 pm Заглавие: |
|
|
Според мен не вземай с автоматична кутия. Първо разхода е по-висок, а ако се счупи ще се оръсиш камара пари за ремонт. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Astra Не е лесно !
|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 7:33 pm Заглавие: Re: Препоръки... |
|
|
Seraf написа: | .....за предпочитане да е дизел; да не е на повече от 150 000км.; да бъде между 1996г.-1998г.; |
Те такова чудо няма Поразгледай насам натам из интернет и ще видиш,че на запад дизелите се купуват за да се карат Няма дизелов автомобил на 10+ години на толкова малко километри .......и бензинов няма Това само по себе си не е лош фактор Един дизел ако се поддържа както си трябва,каран е с хубава нафта /демек някъде извън България/ и не е "цеден" може да те надживее
Seraf написа: | ръчна или автоматична трансмисия |
автоматична.........готов ли си за най-малкият проблем да отидеш до София примерно Само отварянето на ръчна скоростна кутия струва около 110лв ремонта отделно /затварянето без пари/ Автоматичната познай срещу колко лева ще ти я отворят
Seraf написа: | Един въпрос - Seat Tolledo, 1.6d, '96г. всички екстри за 4500 лева на 158 000км., как ви се струва офертата? |
Въпреки че е испанският братовчед на VW ще ти кажа,че този двигател е малък за това купе
Seraf написа: | Моля за вашите мнения каква марка да си избера, предварително ви благодаря за коментарите и съветите. |
Горещо препоръчвам TDI двигател на VAG Която и да е година По някое време сменяш турбината и правиш още поне 500 000км |
|
Върнете се в началото |
|
|
Seraf Не е лесно !
Регистриран на: 27 Яну 2004 Мнения: 744 Общо думи: 17,018 Местожителство: Trendafil City
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 11:33 am Заглавие: |
|
|
Да и аз го знам това за дизелите и многото километри, просто исках да събера повече и различна информация.
Извини ме за невежеството, но това "VAG" не ми е влизало в ума, за да го запомня, какво представлява?
Благодаря за съветите на всички
И имам една грешка за Seat Tolledo - двигателят му е 1.8, а не 1.6 _________________ Temporary constructs of a feeble human intellect...trying desperately to justify an existence that is without meaning or purpose! |
|
Върнете се в началото |
|
|
hdimitrov Прост ГОРСКИ
Регистриран на: 10 Май 2004 Мнения: 2988 Общо думи: 43,440 Местожителство: Трявна
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 11:41 am Заглавие: |
|
|
Най-хубавите дизели са на пежо. _________________ Мъжът не е камила!! ...не може да не пие цяла седмица!!! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Seraf Не е лесно !
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 11:43 am Заглавие: |
|
|
hdimitrov написа: | Най-хубавите дизели са на пежо. |
Наскоро подочух, че Френските дизели са добри, но чак най-добрите - не знам Знам също, че Италианските работят много твърдо и шумят като Трактори... _________________ Temporary constructs of a feeble human intellect...trying desperately to justify an existence that is without meaning or purpose! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Astra Не е лесно !
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:03 pm Заглавие: |
|
|
VAG - накратко "Фолксваген АД" Иначе казано от групата на Фолксваген Шкода Сеат ...... Ламборгини Бентли......Бугати
Страхотни двигатели са Доказани вече във времето Почти няма автомобилна медия която да не ги хвали
HDi - това е хубавият френски мотор /въпреки,че аз лично оставам с впечатлението,че са прехвалени/
Италиански дизел - за мен няма такъв модел
Все пак кажи какъв ти е бюджета и освен на Рено и Сеат на какво си се спрял И не на последно място колко километра на година мислиш да минаваш /примерно:ако няма да има на стъклото годишна винетка забрави за дизела/ |
|
Върнете се в началото |
|
|
Duratec Не е лесно !
Регистриран на: 30 Сеп 2006 Мнения: 466 Общо думи: 20,343 Местожителство: v garaja
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:19 pm Заглавие: |
|
|
ооооооооп, бии задна и се поправи - Ламборгини е италианско _________________
KOKAL AUDIO |
|
Върнете се в началото |
|
|
Astra Не е лесно !
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 11:20 pm Заглавие: |
|
|
А ти като си купиш бисквитки "Катеричка" като ги отвориш катеричка ли излиза?
Няма нито задна да вкарвам,нито да се поправям еле па да ти обяснявам
И все пак погледни тук и следващия път помисли преди да напишеш такава глупост
П.П Шкода каква е?
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Duratec Не е лесно !
Регистриран на: 30 Сеп 2006 Мнения: 466 Общо думи: 20,343 Местожителство: v garaja
|
Пуснато на: Чет Юни 21, 2007 12:07 am Заглавие: |
|
|
докато не видя ФВ двигател на Ламбо или обратното, тогава може да се говори че Ламбо имат общо с ВАГ ! Може и да са под тяхно крило НО НЯМАТ ОБЩО ! докато форд ползват двигатели на волво например ! _________________
KOKAL AUDIO |
|
Върнете се в началото |
|
|
hdimitrov Прост ГОРСКИ
Регистриран на: 10 Май 2004 Мнения: 2988 Общо думи: 43,440 Местожителство: Трявна
|
Пуснато на: Чет Юни 21, 2007 7:30 am Заглавие: |
|
|
Хахаххаа _________________ Мъжът не е камила!! ...не може да не пие цяла седмица!!! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ethereal_Touch Не е лесно !
Регистриран на: 02 Яну 2007 Мнения: 656 Общо думи: 22,819 Местожителство: On The Wrong Side Of Nowhere...
|
Пуснато на: Чет Юни 21, 2007 7:41 am Заглавие: |
|
|
Seraf написа: | hdimitrov написа: | Най-хубавите дизели са на пежо. |
Наскоро подочух, че Френските дизели са добри, но чак най-добрите - не знам Знам също, че Италианските работят много твърдо и шумят като Трактори... |
Баща ми много упорито твърди, че "няма по добро от Френския дизел", а той му разбира |
|
Върнете се в началото |
|
|
Seraf Не е лесно !
|
Пуснато на: Чет Юни 21, 2007 7:57 am Заглавие: |
|
|
Astra написа: | VAG - накратко "Фолксваген АД" Иначе казано от групата на Фолксваген Шкода Сеат ...... Ламборгини Бентли......Бугати
Страхотни двигатели са Доказани вече във времето Почти няма автомобилна медия която да не ги хвали
HDi - това е хубавият френски мотор /въпреки,че аз лично оставам с впечатлението,че са прехвалени/
Италиански дизел - за мен няма такъв модел
Все пак кажи какъв ти е бюджета и освен на Рено и Сеат на какво си се спрял И не на последно място колко километра на година мислиш да минаваш /примерно:ако няма да има на стъклото годишна винетка забрави за дизела/ |
Бюджетът е на кантар между 4 500 и 5 000 лева. За Рено не искам и да си помислям даже , но пък освен на Сеат, като виждане - Форд, VW(както казваш), Пежо. Дори много бих се надявал на един свестен и по-млад Пассат в диапазона посочен от самия мен '96-'98г.
Иначе ако имаше към 10 000 лева щях да се насоча директно към БМВ без да питам абсолютно нищо
А да, за малко да забравя да спомена и Винетката, ами естествено, разбира се, че годишна Винетка, не мисля да си играя на дребно, пък и повечето километри може би ще ги трупам извън града. Не мога да кажа с точност, колко км ще ми се събират на година, но мисля да амортизирам и експлоатирам колкото мога повече _________________ Temporary constructs of a feeble human intellect...trying desperately to justify an existence that is without meaning or purpose! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Duratec Не е лесно !
|
Пуснато на: Чет Юни 21, 2007 10:26 am Заглавие: |
|
|
взимай едно Мондео 1.8ТД и не му мисли
Аз освен Ескорта карам и Мондео 96та и има много мека возия, същевременно е стабилен и тих, а Джиа серийте са с още по-добра звукоизолация и камара екстри, купето е галванизирано и поцинковано, а за 1.8ТД двигателя съм чувал само хубави неща _________________
KOKAL AUDIO |
|
Върнете се в началото |
|
|
|