Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
autorun Не е лесно !
|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 4:34 pm Заглавие: astra problem |
|
|
Значи от около 6 месеца започна да присветва оранжевата лампа докато пътувам да кажем на 5 скорост светва минава известно време и гасне. Колата няма мощност едва набира след 100 км/ч.Има и още нещо което ми се струва съмнително като давам леко газ между 1200-1400 оборота колата тресе леко и имам чусвтото че все едно работи на 3 цилиндъра. Свещите са нови кабелите здрави.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или е наясно защо се получава ще бъда много благодарен да отговори! _________________ http://zaigravka.com/index.php?start=gameplay§ion=gms_funny&g=7415&vote=17&page=5 |
|
Върнете се в началото |
|
|
_bioHAZArd_ Не е лесно !
Регистриран на: 04 Окт 2004 Мнения: 1373 Общо думи: 31,249 Местожителство: България, Габрово
|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 4:59 pm Заглавие: |
|
|
Мисля, че една диагностика за 20тина лева ще ти даде повече отговори. _________________ Уважавай Бога ! Обичай Жената ! Пази Родината !
http://www.bgtuner.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
|
hdimitrov Прост ГОРСКИ
Регистриран на: 10 Май 2004 Мнения: 2988 Общо думи: 43,440 Местожителство: Трявна
|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 5:30 pm Заглавие: |
|
|
коя лампа? ако е за спирачките значи ти тече течност или накладките са заминали...
ако е за маслото, знаеш какъв е проблема
това прекъсване за което говориш.. ако се съмняваш че е от свещите ги извади една по една и виж дали дават искра, може делкото да ти прави проблем. _________________ Мъжът не е камила!! ...не може да не пие цяла седмица!!! |
|
Върнете се в началото |
|
|
autorun Не е лесно !
|
|
Върнете се в началото |
|
|
spirit Не е лесно !
Регистриран на: 17 Окт 2006 Мнения: 589 Общо думи: 45,926 Местожителство: 2206 Gabrova (1976 GR3)
|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 2:42 am Заглавие: |
|
|
на роднини с Астра им светкаше някаква лампата (ако има такава например за диагностика на бордовия компютър) и колата рязко губеше мощност в абсолютно произволни моменти за произволни продължителности от време. Те също си мислеха нещо за диагностика, а се оказа проблема в някаква стара изгнила изолация из гърнето (или тая система цялата де отвежда газовете?!? ..катализатора и той ли там влиза?) - при стръскване от неравности по пътя парчета от нея запушвали тръбата и газовете задашали двигателя, а това прее..таковало режима на работа на машинарията и затова ламбата светела макар че бордовия компютър си бил наред е наред.
Така ми обясниха те тогава - аз нищо не разбирам от коли. И обяснението ми съответно е тъпо ама па знае ли човек _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Astra Не е лесно !
|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 8:45 am Заглавие: |
|
|
Големи глупости,голямо нещо.
1. Каква Астра?Какъв двигател?Коя лампа?Разлики при студен и топъл двигател?......
2.Щом е оранжева лампата значи е за предизвикване на внимание.99% е "Check engine"
3.Лампа за катализатор няма!
4..Лампите за "спирачките" и тази за маслото са червени.
5.Ако е пълен инжекцион малко трудно ще намери делкото.
6.Свястна диагностика при Иван до "Кайко"
Ако дадеш малко повече инфо ще е по-лесно да се стигне до проблема _________________ Производство на пластмасови изделия и матрици
Tuning
Всичко за автомобилният тунинг в България може да откриете тук |
|
Върнете се в началото |
|
|
autorun Не е лесно !
|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 11:00 am Заглавие: |
|
|
астрата е хечбек модел '94.моно инжекция 90 коня с катализатор, двигател C18NZ, дистрибуторна капачка бош. та лампата която светва е оранжева на цвят и картинка на двигател. колата е с газова уредба с испарител старгаз който скоро е ремонтиран основно но проблема си истана.тресенето което се усеща е при топъл двигател, когато колата е студен няма проблем.този дефект на бензин го няма но на бензин колата също няма мощност. колата е на можеби реални 135 000 км.компресия мерена при топъл двигател е 11.5. та вече ако някой може да даде съвет къде да ида или да каже какъв е проблема. _________________ http://zaigravka.com/index.php?start=gameplay§ion=gms_funny&g=7415&vote=17&page=5 |
|
Върнете се в началото |
|
|
Astra Не е лесно !
|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 12:31 pm Заглавие: |
|
|
Лампата е "Check engine" и сигнализира за появила се нередност в автомобила.При закачане на компютър ще си каже каква й е белята.
Мирише ли на развалени яйца отзад?
Случайно да излиза вата/конци от ауспуха?
И да ги няма по горните симптоми го махнете този катализатор / за препоръчване е да сложите резонаторно гърне на неговото място/ Много отдавна е спрял да работи.
Компресията е добра
Тези километри са били реални преди време
До дърводелска работилница "Кайко" малко преди Бичкинята на територията на бившата "Янтра" има един сервиз,личи си по наспрелите автомобили по тротоара.Мисля,че там ще ти свършат работа за диагностика.Цената е около 30лв _________________ Производство на пластмасови изделия и матрици
Tuning
Всичко за автомобилният тунинг в България може да откриете тук |
|
Върнете се в началото |
|
|
autorun Не е лесно !
|
|
Върнете се в началото |
|
|