Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
malkiq Не е лесно !

Регистриран на: 23 Юли 2006 Мнения: 815 Общо думи: 27,964 Местожителство: GB BG
|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2006 10:48 pm Заглавие: Високите хора са по умни |
|
|
Учени съветват: Ако искате повече пари, пораснете!
Според ново изследване високите хора са по-умни и печелят по-добре от ниските си колеги
Учените отдавна ни убеждават, че високите хора печелят повече пари от ниските си колеги, но излиза, че не само дискриминацията е в основата на тази социалната несправедливост. Според ново изследване високите са просто по-умни.
Още от тригодишни - преди възпитанието и образованието да са си казали думата, и през цялото детство, по-високите деца се справят значително по-добре с когнитивните тестове, пишат в доклада си Анне Кейс и Кристина Паксън от университета "Принстън" в САЩ.
Откритията им се базират главно на две британски изследвания на деца, родени съответно през 1958 и 1970 г., чието развитие се проследява до зряла възраст, както и на американски труд върху височината и избора на професия.
Предишни изследвания сочат ниското самочувствие, по-доброто здраве на високите хора и социалната дискриминация като "виновниците" за
по-ниските доходи на ниските хора
Кейс и Паксън обаче смятат, че предимството на високия ръст в професионалната сфера е много повече от въпрос на външност.
Като възрастни високите хора по-успешно се ориентират към добре платени позиции, където се изискват сериозни умения за смятане и общуване, както и по-голям интелект като цяло.
И за мъжете, и за жените в САЩ и Великобритания разлика в ръста от около 10 см се равнява на средно 10% по-висока заплата.
Според учените обаче разликите в постиженията при хората с различен ръст се проявяват
много преди те да влязат в света на бизнеса
Родителските грижи и времето между раждането и 3-годишна възраст са критичен период, в който се определят бъдещите когнитивни способности и височината.
Скоростта на растежа е по-голяма през това време, отколкото през всеки друг период в живота на човек, а хранителните нужди са най-големи, обясняват специалистите.
Трудът им потвърждава предишни изследвания, според които ранното хранене е важна предпоставка за силен интелект и висок ръст.
Тъй като изследването засяга само населението в САЩ и Великобритания обаче, не е ясно дали заключенията му са приложими и в други части на света, предупреждава Кейс.
Колко високи са самите изследователки? И двете са над средния за американките ръст - 163 см. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivo27 Вратар

|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2006 10:50 pm Заглавие: |
|
|
Тази статия май няма да се хареса на някои хора от форума.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
malkiq Не е лесно !

Регистриран на: 23 Юли 2006 Мнения: 815 Общо думи: 27,964 Местожителство: GB BG
|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2006 10:58 pm Заглавие: |
|
|
PEACE  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
franky Фен на Челси

Регистриран на: 27 Апр 2004 Мнения: 3530 Общо думи: 70,660 Местожителство: Stamford Bridge,Fulham Road,London
|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2006 11:41 pm Заглавие: |
|
|
ivo27 написа: | Тази статия май няма да се хареса на някои хора от форума.  |
Дринкин парк ли имаш в предвид , той е висок ве, 160 см  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivo27 Вратар

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 6:20 am Заглавие: |
|
|
хаха, не. За други ставаше дума. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dizzy Не е лесно !

Регистриран на: 02 Окт 2004 Мнения: 610 Общо думи: 4,708 Местожителство: Newcastle
|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 8:07 am Заглавие: |
|
|
Ура,умна съм Ама пък съм и жена, може би не съм Дали се компенсира височината ми с пола?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ShortY Не е лесно !

Регистриран на: 30 Сеп 2003 Мнения: 5275 Общо думи: 39,616 Местожителство: St.Louis
|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 8:22 am Заглавие: |
|
|
тфа и аз днеска го четох ....ццц аз съм среден ръст ...те па са от умните по-умни.  _________________ По-добре известен пияница отколкото анонимен алкохолик!
На сиромах човек и половин пу*ка му стига.
Hanging from the Arch Bitch!!!!! haha |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dudi мечовица

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 8:47 am Заглавие: |
|
|
хахах тъй Шорти,тъй
а по темата...е аз пък съм забелязала,че хората над 1,80 са тъпи  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hdimitrov Прост ГОРСКИ

Регистриран на: 10 Май 2004 Мнения: 2988 Общо думи: 43,440 Местожителство: Трявна
|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 8:58 am Заглавие: |
|
|
Да! На високо акъл не вирее... на ниско мухлясва. Аз съм кинта и седемдесет и пет, значи ни на ниско ни на високо...  _________________ Мъжът не е камила!! ...не може да не пие цяла седмица!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
none Не е лесно !

Регистриран на: 12 Мар 2005 Мнения: 1211 Общо думи: 29,253 Местожителство: Nothingness
|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:00 am Заглавие: |
|
|
hdimitrov написа: | Да! На високо акъл не вирее... на ниско мухлясва. |
Подкрепят това мнение, досега не съм виждал високи пък и умни (то важи и за ниските) _________________ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pebuls Не е лесно !

Регистриран на: 26 Юли 2006 Мнения: 92 Общо думи: 1,101 Местожителство: Кьдето си поискам!!!
|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:24 am Заглавие: |
|
|
Ае пак ше размишляваме върху тъпите американски мнения...
Е***и ограничеността!!!  _________________ Hello...My Name Is Bitch!!!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hdimitrov Прост ГОРСКИ

Регистриран на: 10 Май 2004 Мнения: 2988 Общо думи: 43,440 Местожителство: Трявна
|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:26 am Заглавие: |
|
|
Ами да мълчим и да не пишем нищо и форумите винаги да са с бели листчета....  _________________ Мъжът не е камила!! ...не може да не пие цяла седмица!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
CkoT Dangerous Mindz

Регистриран на: 18 Окт 2004 Мнения: 2501 Общо думи: 23,044 Местожителство: on debian
|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:33 am Заглавие: |
|
|
аз не съм над 1.80,не съм и под 1.70 тъй че ми е през чурката за вас |
|
Върнете се в началото |
|
 |
franky Фен на Челси

Регистриран на: 27 Апр 2004 Мнения: 3530 Общо думи: 70,660 Местожителство: Stamford Bridge,Fulham Road,London
|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:36 am Заглавие: |
|
|
CkoT написа: | аз не съм над 1.80,не съм и под 1.70 тъй че ми е през чурката за вас |
и на нас за теб.
аз съм 181, перфектно въпреки че бих искал да съм 188, ама в другия живот  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pebuls Не е лесно !

Регистриран на: 26 Юли 2006 Мнения: 92 Общо думи: 1,101 Местожителство: Кьдето си поискам!!!
|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:41 am Заглавие: |
|
|
hdimitrov написа: | Ами да мълчим и да не пишем нищо и форумите винаги да са с бели листчета....  |
Ми като ти се пише толкова си пиши мнението ве
Аз си написах моето и не ме интересува тва,че ти се занимаваш с глупости
OK  _________________ Hello...My Name Is Bitch!!!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|